Overgangsmøter
- barnehage og barneskole
- barneskole og ungdomsskole
- ungdomsskole og videregående skole.
Oppfølgingsteam
Oppfølgingsteam er arbeidsmetoden Bø kommune anvender for å sikre en helhetlig oppfølging av barn og unge med behov for langvarige og koordinerte tjenester. Et oppfølgingsteam er et tverrfaglig team, som til enhver tid består av de instanser som barnet og familien mottar tjenester fra. Oppfølgingsteamet ledes av koordinatoren.
Et oppfølgingsteam er en fleksibel arbeidsmetode der koordinator, i tett dialog med familien, vurderer hvor ofte det skal holdes møter, hvilken agenda som skal settes og hvem som skal kalles inn fra gang til gang.
Koordinator og barnekoordinator
Hvis barnet ditt har behov for langvarige og koordinerte tjenester, har dere også rett på å få tildelt en koordinator, som skal lede planarbeidet og legge til rette for at tjenesteyterne samarbeider godt. Koordinatoren skal sørge for at dere blir tett involvert i arbeidet med den individuelle planen og sikre fremdrift i oppfølgingen. Koordinator utnevnes som regel fra en av tjenestene dere mottar, og dere kan selv være med på å ønske hvem som skal være koordinator.
Barnekoordinator er en rettighet for familier som har barn under 18 år med alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne, som trenger både helse- og omsorgstjenester og velferdstjenester. Det er noe strengere tildelingskriterier for å få oppnevnt barnekoordinator enn ordinær koordinator. Den største forskjellen er at barnekoordinator kan oppnevnes allerede før fødsel og at barnekoordinatoren skal ivareta hele familieperspektivet.
Verktøy
BTI – handlingsveileder
BTI er en modell for tjenester som møter gravide, barn, unge og foreldre det er knyttet undring eller bekymring til. Hensikten med BTI-modellen er å kvalitetssikre en helhetlig og koordinert innsats, uten at det blir brudd i oppfølgingen. BTI bidrar til tidlig innsats, samordning og medvirkning. BTI-modellen beskriver arbeidsprosesser og samhandling mellom tjenestene, og viser veien fra bekymring til handling.
Hva er Visma Flyt Samspill?
Visma Flyt Samspill er kommunens elektroniske verktøy for brukermedvirkning, tverrfaglig samarbeid og utarbeiding av individuell plan. Verktøyet skal forenkle kommunikasjon og samhandling mellom bruker/foresatte og hjelpeapparatet.
Individuell plan
Hvis barnet ditt har behov for langvarige og koordinerte helse- og omsorgstjenester, har dere rett til å få utarbeidet en individuell plan. En individuell plan beskriver hvordan tjenestene skal samhandle for å gi dere en helhetlig oppfølging. Planen utarbeides i samarbeid mellom dere og tjenesteyterne deres, og baseres på barnets og familiens behov, og hva som er viktig for dere.
I den individuelle planen skal mål, tiltak, ansvar og frister dokumenteres. Planen skal evalueres kontinuerlig og oppdateres i tråd med barnets behov og utvikling. En individuell plan er et levende arbeidsverktøy der tjenester fra ulike fag, nivåer og sektorer til enhver tid ses i sammenheng.
Les mer her.