Merk! Innholdet i denne siden er under utvikling.

Tilbake

Gravide, foreldre og foresatte

Medvirkning

Her finner du informasjon om hvordan kommunen legger til rette for medvirkning slik at foreldre og foresatte blir hørt i saker som angår deres barn eller ungdom.

Utviklingssamtaler i skolen

Foreldre/foresatte blir invitert til utviklingssamtale av kontaktlærer minst to ganger i løpet av skoleåret. Tema i samtalen er elevens utvikling i de ulike fagene og hvordan eleven arbeider på skolen og hjemme. Samtalen skal også inneholde elevens sosiale utvikling.

Foreldresamtaler i barnehagen

Foreldre/foresatte inviteres av pedagogisk leder til foreldresamtale to ganger i året. Tema for samtalene er barnets motoriske, sosiale og språklige utvikling. Når barnet begynner i barnehagen gjennomføres en oppstartsamtale med foreldre/foresatte om barnet og barnehagens rutiner.

Foreldremøter

Foreldremøter i barnehager og skoler gjennmføres en til to ganger i året. Møtene er som oftest et informasjonsmøte om skolens og barnehagens rutiner og aktiviteter. Alternativt har møtene fokus på aktuelle tema.

Samarbeidsmøter

Samarbeidsmøter mellom barnehage/skole og foreldre/foresatte kommer som et tillegg til utviklings- og foreldresamtalene, og ev. oppfølgingsteam. Noen barn får mer oppfølging og tilrettelegging i hverdagen, og det vil være et større behov for informasjonsutveksling mellom barnehagen/skolen og hjemmet.

Oppfølgingsteam

Les mer her.

Kommunale tilbud

Her finner du informasjon om ulike forebyggende tiltak som skal være med på å sikre tidlig identifisering og innsats.

Barseltreff 

Barseltreff er et kommunalt opplysnings- og veiledningstilbud til nybakte foreldre og deres nyfødte barn. Helsestasjonen arrangerer møtene én gang per måned, hvor det sosiale står i sentrum, i tillegg til at deltakerne kan dele erfaringer fra fødsel, barsels- og spedbarnstid, om blant annet:

  • amming
  • barnestell
  • kosthold
  • barnets utvikling
  • ulykkesforebygging
  • samliv

På noen treff vil det også være fokus på faglige temaer, hvor vi får besøk av ulike fagpersoner som kan presentere aktuelle temaer.

Helsesykepleier kan gi råd og veiledning dersom ønskelig.

Prosjekt Virvelvind

Virvelvind er et samarbeid mellom Nav Bø og Bø kommune. Prosjektet vil ha fokus på barnefamilier, deres levekår og livskvalitet.

Les mer her.

Førstehjelpskurs for småbarnsforeldre

Kurs for foreldre med barn i alderen 0-3 år. I utgangspunktet skal dette gjennomføres årlig. Helsestasjonen samarbeider med ambulansepersonell og legekontoret for gjennomføring av kursene. Kurset har dessverre ikke vært gjennomført siden 2020, og det jobbes derfor med å utarbeide rutiner for dette.

ICDP – foreldreveiledning

Foreldreveiledningen er utviklet for å støtte foreldre og andre omsorgsgivere i den gode jobben de gjør med sine barn. Gjennom deltagelse kan foreldre møte andre foreldre i grupper for å utveksle erfaringer om forholdet sitt til barna.

Les mer her.